SINALOA

SINALOA
Diep in het binnenste van de aarde woonden de aardmannetjes. Zij hielden zich daar op omdat het bij de aardkern zo lekker warm was. Enige jaren geleden deed een gerucht de ronde dat het op het aardoppervlak ook heel mooi was. Ook hadden de aardmannetjes geruchten vernomen over grote gevaren die daar heersten. Om die reden besloten de aardmannetjes om voor alle zekerheid maar één verkenner naar boven te sturen.
De verkenner klom door een vulkaanspleet naar boven. Toen hij zijn hoofd er bovenuit stak, schrok hij heel erg. Het was een wintermorgen en een sneeuwstorm woedde over het land. IJs en sneeuw waaiden in het gezicht van het kleine aardmannetje. Hij probeerde een beetje rond te kijken, maar hij voelde dat de kou gevaarlijk voor hem zou worden. Snel kroop hij weer in de vulkaanspleet naar beneden en hij vertelde zijn volk over de dodelijke gebeurtenissen op het aardoppervlak.

Toch hielden de geruchten over een mooi aardoppervlak aan. De aardmannetjes besloten om nog een keer een verkenner naar boven te sturen. Boven aangekomen kon hij zijn ogen niet geloven. Het was er heerlijk warm en de zon scheen. Vogels zongen en vlinders vlogen om hem heen. Het aardmannetje ging in het geurige gras liggen en liet de zon op zijn buik schijnen. Het gaf hem zo´n heerlijk gevoel dat hij tevreden in slaap viel.
Pas uren later werd hij wakker. Snel klom hij weer naar beneden, waar zijn volk zich al grote zorgen om hem maakte. Hij vertelde uitbundig van de ongelooflijk mooie dingen die de aardmannetjes op het aardoppervlak te wachten stonden, maar niemand geloofde zijn verhaal. Tenslotte had de eerste verkenner over heel andere omstandigheden verteld.

Na drie maanden – op een herfstdag – stuurde men nog een verkenner naar boven en zes maanden later – op een voorjaarsmorgen – nog één. Beide verkenners vertelden zeer tegenstrijdige verhalen. Omdat de aardmannetjes nu helemaal aan het twijfelen waren gebracht, besloten zij geen risico te lopen. Om die reden wonen zij tot op de dag van vandaag nog in het binnenste van de aarde.

Het verhaal van de aardmannetjes symboliseert de vier jaargetijden die er in het leven van iedere zelfstandig ondernemer zijn. Er zijn tijden waarop alles vanzelf werkt. Dan is het zomer. Evenzeer zullen er tijden van hevige winter bestaan en er zullen tijden zijn dat je veel doet en er tijdelijke resultaten worden behaald, maar het fantastische succes toch uitblijft.

Menigeen is op naïeve wijze op zoek naar iets waardoor het altijd zomer zal zijn, maar zoals in de natuur waar zomer en winter elkaar afwisselen, wisselen de getijden elkaar ook in het bedrijfsleven af. De waarheid is dus: wat je ook doet, je zult steeds een lange winterperiode krijgen en misschien ook een zomerperiode beleven.
Waarschijnlijk is het zelfs beter, als je de eerste winter vlak na het begin van je activiteiten beleeft. Je hebt dan de mogelijkheid om sterker te worden en meer weerstand op te bouwen. Als iemand echter met een zomerfase begint, dan denkt hij dat het altijd op die manier verder zal gaan en als vervolgens de eerste winter opdoemt, verliest hij de moed.
Als je dus nog geen winter hebt meegemaakt, wees dan niet “bezorgd”, hij zal zeker komen. Als je echter zojuist in een “eindeloze” winter bent aanbeland, wees dan ook niet bezorgd, de volgende zomer komt er zeker aan en hoe langer de winter duurt, des te dichterbij is de zomer.

Dit principe wordt SINALOA genoemd ( een afkorting voor: Safety In Numbers And Law Of Average ). Dit houdt in dat je zekerheid berust op aantallen en de wet van het gemiddelde. Stel je eens voor dat de ogen van een dobbelsteen de vier jaargetijden symboliseren. De 1 is de winter, de 6 is de zomer en de 2,3,4 en 5 zijn herfst en lente. Als je maar één keer gooit, is het puur een kwestie van geluk welk jaargetijde je gooit. Zelfs als je slechts 10 maal dobbelt, is het nog een kwestie van geluk. Als je echter 150 maal de dobbelstenen hebt gegooid, is er sprake van de wet van het gemiddelde. Je zult zien dat hoe vaker je gooit, des te hoger de kans is dat alle getallen even vaak voorkomen.

Omdat zakelijk succes niet van pech of geluk afhankelijk dient te zijn, is er maar één garantie voor succes: zekerheid bevindt zich in de hoge aantallen. Altijd geldt dat als je een activiteit vaak uitvoert, er op basis van het hoge aantal sprake is van de wet van het gemiddelde. Op die manier kun je je activiteit calculeren.

Wat ook de ipa´s in je bedrijf mogen zijn, je moet ze vaak uitvoeren, want alleen dan kan de kans op succes gegarandeerd worden. zekerheid ligt in de wet van het gemiddelde, als je de inkomen producerende activiteiten (ipa´s) vaak herhaalt.
Dus is het belangrijk de vaardigheid om met de winter om te kunnen gaan te verwerven, in plaats van naar een activiteit uit te kijken die op een eeuwige zomer lijkt. Vraag dus niet om een betere situatie, maar vraag om meer kracht om de huidige situatie de baas te worden. het is makkelijker om voldoende winterkleren te gaan kopen dan te proberen de winter te verjagen.

Winnaars accepteren dat er altijd zomer en winter zal zijn. Zij liggen niet met de winter overhoop en zullen ook niet proberen hem uit hun leven te verbannen. Zij overwinnen de winter alleen door vele activiteiten te ondernemen. Hoe langer de winter duurt, des te meer vertrouwt ze ermee raken. Zij zijn ervan overtuigd dat het nu zeer spoedig zomer zal worden.

Praktijk:
Vandaag zal ik ervoor zorgen dat de wet van het gemiddelde met hoge aantallen voor mij werkt, doordat ik me verplicht tot de volgende stappen:
1. Ik vind uit hoeveel ipa´s ik in mijn bedrijf binnen een week of een maand moet realiseren om echt zekerheid te hebben. Zodra ik dit aantal weet, besluit ik gedurende 3 maanden SINALOA voor mij te laten werken.
2. Als er in mijn bedrijf op dit moment winter heerst, ben ik mezelf ervan bewust dat met elke volgende winterdag de zomer vanzelf dichterbij komt. Hoe meer ik nu werk, des te spoediger de zomer zal naderen. Als ik op dit moment een zomer beleef, dan weet ik dat er een winter zal komen. Ik kies ervoor om me door geen enkele winter van mijn doelwitten te laten afleiden.
3. Om een winter goed te kunnen doorstaan, moeten er voorbereidingen worden getroffen. Ik besluit elke dag een hoofdstuk uit deze blog te lezen. Bovendien besluit ik cursussen en seminars te volgen om persoonlijk te groeien.

Advertenties

2 reacties op SINALOA

 1. Deze SINALOA logica kom ik steeds tegen in seminars en ben de seizoenen ook regelmatig in mijn bestaan als ondernemer tegen gekomen.

  Enkele “winters” heb ik overleefd, maar enkele ook niet. Na het overleven van een winter werkt het succes dat je jezelf door de obstakels heen weet te slaan, zodanig dat de IPA’s die er bij mij achter aan kwamen een zo sterke groei beleefden dat ik meermalen meer succes meemaakte dan ik kon beheren en overleefde de volgende winter niet.

  Inmiddels ben ik weer vanuit de huidige “winter” aan de slag om de lente te verwelkomen. Met de dosis opgebouwde kennis en ervaring kan succes niet uit blijven. Ik heb het meermalen meegemaakt en het is volhouden.

  Inmiddels heb ik me in MLM verdiept. Ben bij diverse MLM bedrijven langs geweest en heb er een 2-tal van uitgekozen om mee aan de slag te gaan. Het gegeven dat MLM producten of exclusief of goedkoper op de markt kan zetten is een formule met (zomerse) toekomst.

  Hans Winkelaar
  22 oktober 2011.

  • wbcoach zegt:

   Hans,

   Vriendelijk dank voor je reactie. Fijn om te horen dat je het principe herkent en met steeds meer succes weet tot te passen.

   Er zullen altijd winters, zomers, herfst en lente komen en gaan. Maar dat maakt ondernemen nu juist zo leuk en vrij van verveling.

   Ik wens je veel succes met je interessante activiteiten .

   Lees ook zeker enkele andere onderwerpen in deze blog.

   Ik ben ervan overtuigd dat we door het gezamenlijk delen van kennis, inzichten en ideeën allemaal verder komen.

   Met vriendelijke groet,

   Peter Dekker
   WBCoach

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s